Održan 1. MAMMOTHFEST

Dolina mamuta Održan 1. MAMMOTHFEST

U Mohovu je 8. i 9. listopada 2021. godine održana manifestacija pod nazivom „MAMMOTHFEST“. S ciljem daljnje promocije mjesta Mohovo u kojemu su pronađeni vrijedni fosili vunastog mamuta i ostalih sisavaca ledenog doba, organizirali smo dvodnevno druženje za sve uzraste kako bi naše mjesto i bliža okolica oživjela te iskoristila potencijale koje imamo, i koje možemo i moramo prezentirati što široj javnosti.

Dana 8. listopada održane su tematske radionice za učenice i učenike osnovnih/područnih škola iz Šarengrada, Opatovca, Bapske, Lovasa i Mohova. Svima njima kao i nastavnom osoblju zahvaljujemo na sudjelovanju. Također zahvaljujemo Gradskoj knjižnici Vukovar i American corner Vukovar na cjelokupnoj organizaciji i vođenju radionica. Hvala Polet d.o.o. i Čazmatrans d.o.o. na usluzi prijevoza. Kao suorganizatori radionica, nadamo se kako smo opravdali očekivanja sudionica i sudionika, te iskazujemo želju za budućom uspješnom suradnjom. Naš prijatelj mag. kiparstva Nikola Faller započeo je s postavljanjem nosive konstrukcije na kojemu će vrlo brzo zasjati novi kip vunastog mamuta, koji nama mještanima i svakom putniku namjerniku itekako nedostaje. Navečer smo organizirali druženje za sve goste i mještane, uz tamburaše, kvalitetna domaća vina, te domaće proizvode koje su pripremile naše vrijedne mještanke.

U subotu 9. listopada u prostorijama područne škole u Mohovu, za naše najmlađe posjetitelje organizirana je tematska priča-bajka „Nekoć davno, davno u ledeno doba...“ koju je prezentiralaBajkopričalica Sandra. Nakon toga su se zabavili i družili s klaunom. Veliko hvala Sandri, klaunu i našim malim prijateljima na sudjelovanju. Nažalost, radi prohladnog i kišovitog vremena nismo bili u mogućnosti organizirati nagradnu igru „Otkrij dolinu mamuta“. Od 18,00 sati počastili smo goste i mještane slavonskim čobancem. Zahvala glavnom kuharu gospodinu Darku Čuvardiću, kao i našim mještanima - lovcima koji su donirali i pripremili potrebne namirnice. Od 20,00 sati opustili smo se uz domaća srijemska vina, te tamburaški sastavATAŠE i gospodina Ivana Štivića.

Ponosimo se što smo u vrlo kratkom vremenu uspjeli organizirati prvi „MAMMOTHFEST“, koji je usprkos lošim vremenskim uvjetima nadmašio naša očekivanja. Zahvaljujemo svim mještankama i mještanima koji su aktivno sudjelovali u organizaciji, na bilo koji način! Hvala svim gostima, i pozivamo Vas da nas posjetite kad god budete u prilici. Zahvala svim medijima, lokalnim i državnim tijelima uprave koji su popratili i promovirali navedena događanja.

Ovom dvodnevnom manifestacijom stekli smo neprocjenjivo iskustvo koje ćemo znati iskoristiti - kako bi još više i bolje promovirali naše Mohovo - Dolinu mamuta.

Pokrovitelji i donatori 1. MAMMOTHFESTA:

2. Mammothfest - 2022.

Dolina mamuta

MOHOVO

Ova stranica koristi kolačiće (cookies). Saznaj više.

Shvaćam