Završio 3. Mammothfest

Treći Mammothfest održan je 13. i 14. listopada 2023. godine u Mohovu pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Vukovarsko-srijemske županije te Grada Iloka kao suorganizator.

Dvodnevni program prilagodili smo djeci koja su sudjelovala u raznim edukativnim radionicama, upoznali su zanimljiva mjesta u Dolini mamuta te imali priliku postati mali istraživači.

U petak, prvi dan Mammothfesta "Hrvatski prirodoslovni muzej" iz Zagreba sudjelovao je sa mozaičnim programom pod nazivom "Izumrli divovi Hrvatske" na temu mamuta i drugih gorostasnih životinja. Stotinjak učenica i učenika iz OŠ Tovarnik, OŠ Ilača, PŠ Banovci, OŠ Bapska i PŠ Mohovo aktivno je sudjelovalo na predavanju proučavajući originalne fosile. Na kraju su kroz zabavne i poučne sadržaje provjerili svoje znanje, ali i naučili nešto novo. Dolazak u Dolinu mamuta ujedno im je bila i nastava u prirodi. U večernjim satima održan je glazbeni program pod šatorom uz nastup Tamubarškog sastava "Tamburaši za dušu".

Drugi dan manifestacije, u subotu, organizirali smo natjecanje za najmlađe posjetitelje koji su postali mali istraživači. U blizini lokacije pronalaska fosilnih ostataka djeca su tragala za skrivenim figuricama mamuta. Veliki trud i zalaganje pokazali su naši mali prijatelji, vidjeti toliko djece u prekrasnom prirodnom okruženju koja se druže, educiraju i uživaju - nama su neprocjenjivi. Veliko hvala vama dragi roditelji koji ste prepoznali ovu manifestaciju kao nešto što je vrijedno pozornosti za vašu djecu!

Organizirali smo vožnju turističkim vlakićem koji je sve sudionike vozio do stanice "Vidikovac Doline mamuta", gdje ih je dočekala profesionalna Bajkopričalica - Sandra Vukoja te ispričala bajku "Nekad, nekad davno u ledenom dobu 3".

U organizaciji "Gradskog muzeja Vukovar" prezentirana je radionica "Mamuti s Dunava". Održan je eko-etno sajam koji je ponudio razne domaće proizvode, rukotvorine i ostale zanimljive stvari povezane s našim krajem.
Navečer je održan koncert tamburaškog sastava "Sanjalice", poslužili smo besplatni čobanac od divljači nudio se šaran na rašljama te ostali gastronomski specijaliteti.

Veliko hvala svima koji ste nas posjetili, koji ste promovirali i podržali ovu manifestaciju, našim pokroviteljima i sponzorima, edukatorima, mještankama i mještanima.

3. mammothfest Mohovo

SUORGANIZATOR:

POKROVITELJI:

MEDIJSKI POKROVITELJI:

SPONZORI:

Dolina mamuta

MOHOVO

Ova stranica koristi kolačiće (cookies). Saznaj više.

Shvaćam